Pukulan Alliance
Pukulan Alliance Member

Guru besar

Cimande Mande Muda Mawar Suci

(Wijlen) Bpk. H.S. Tulalessy

Deze guru besar is genegen geweest Pim kennis te laten maken met de mystieke achtergrond van de Cimande. In dit kader heeft Pim een verregaand respect voor deze grootmeester en de Paguron en zal deze beide eeuwig dankbaar zijn. 
Wij achtten dit niet de juiste plaats een volledige beschrijving te geven van zowel Bpk. Tulalessy alsmede de Paguron. Derhalve maken wij ter illustratie slechts gebruik van onderstaande tekst, afkomstig van de website van de Paguron zelf. 

Citaat:
"Guru besar Bp. H.S. Tulalessy zag in 1944 in Cimahi, een zeer bekend dorp in West-java, het levenslicht. Op 10-jarige leeftijd is hij begonnen met het trainen van Pencak Silat, de edele vechtkunst van Indonesië. Bp. Tulalessy is grootgebracht door de oudere generatie. Hierdoor ging alles wat hij hoorde en zag dan ook over Pencak Silat en de West-Javaanse mystiek. Bp. Tulalessy is dan ook bekend met vrijwel alle soorten Ilmu die op Jawa Barat (West-Java) te vinden zijn. Ook is hij hierdoor in de gelukkige omstandigheid geweest om alle heilige plaatsten van dit mooie eiland te mogen bezoeken".

 

 

 

Middels onderstaande link naar de website van de Paguron Mande Muda Mawar Suci, vindt u buiten de beschrijving van de Paguron een overzicht waarin beschreven staat door welke (Maha) Guru Besars/pendekkars Bpk. Tulalessy onderwezen is. 
U vindt bovenstaande tekst alsmede dit overzicht op: http://www.paguronmandemudamawarsuci.nl/biografie.html

Bron: http://www.paguronmandemudamawarsuci.nl/